Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Képezd a kiképzőt!”

Szakmai tanfolyam Csobánkán

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: a szerző felvételei |  2021. augusztus 24. 7:19

Kéthetes rögtönzött robbanószerkezetek elleni védelem (Counter-Improvised Explosive Device - C-IED) „Train the Trainer” - „Képezd a kiképzőt” elnevezésű szakmai tanfolyamot tartanak a csobánkai lő- és kiképzőbázison az MH Altiszti Akadémia kiképzői. A képzés célja, hogy a résztvevő katonák a kurzust követően maguk is oktathassák a megszerzett tudást.

Csobánka (8)

A tanfolyam, amelynek tudástárát a különböző missziós tapasztalatok alkotják, azon váratlan helyzetek szakszerű kezelésére készítik fel a kiképzendőket, amelyekben elrejtett rögtönzött robbanószerkezeteket kell észrevenni és felismerni, illetve incidens esetén helyesen reagálni. Mindehhez előbb elsajátítják az alapvető harceljárásokat, majd a második héten már oktatóként adják vissza egymásnak a megszerzett tudást. A képzésen közel tíz alakulat összesen húsz katonája vesz részt.

A tanfolyam vezetői szerint, bár érezhető, hogy a különböző alakulatok tagjai között vannak harceljárásbeli és beosztásból fakadó különbségek, hozzáteszik, hogy ez nem jelent különösebb problémát, hiszen a kurzus egyik feladata az is, hogy egységesítsék az ismereteket.

Címkéktanfolyam
Kapcsolódó cikkek
C-IED

Tanfolyamok kezdődtek Szentendrén

2021. augusztus 19. 11:01