Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Keresztelő a misszióban

Szöveg: Kátai Róbert szds. |  2010. július 20. 8:44

Kiemelkedő eseményre került sor az MH KFOR Kontingensben szolgáló Menyhárt János Tamás szakaszvezető életében. A hadműveleti területen, Koszovóban, a Villaggio Italia tábor kápolnájában a napokban keresztvíz alá hajtotta fejét, ezzel belépett a világ legnagyobb hitközösségébe, római katolikus lett.

Különleges eseménynek adott otthont a Pec/Pejë-ben található Villaggio Italia tábor kápolnája, az MH KFOR Kontingens állományában gépkocsivezetőként szolgáló Menyhárt János Tamás szakaszvezető hosszú hónapok felkészülése után a keresztség szentségében részesült.
A misszió megkezdése, február közepe óta a kontingens állományából többen eljártak a Szentesi Csaba őrnagy, tábori lelkész által bemutatott szentmisékre vasárnaponként. Köztük volt Menyhárt szakaszvezető is, akit hétről hétre egyre jobban foglalkoztatott a vallás, kezdeti bizonytalansága a hetek során szertefoszlott.
Gyermekkorában nem volt lehetősége a megkeresztelkedésre, most azonban úgy érezte eljött az ideje, hogy megtegye ezt a komoly lépést. Megkereste a tábori lelkészt, aki készségesen segített neki a hit titkainak megismerésében. Rendszeressé váltak a találkozók, ahol Istenről, a Bibliáról, az egyházról és a hitről beszélgettek.

Öt hónap folyamatos tanulás után a közelmúltban letette azt a vizsgát, amelyet az Újszövetséghez kapcsolódó kérdésekből állított össze számára Szentesi őrnagy. Így megnyílt az út előtte, hogy a római katolikus hívők táborát gyarapítsa.
A vasárnapi szentmise keretében keresztapja, Valler Gábor főtörzsőrmester támogatásával megtörtént a jeles esemény, Menyhárt szakaszvezető belépett a keresztények népes családjába.

1595904652