Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Késharc katonáknak és nem katonáknak

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2011. november 21. 14:15

A Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (HOSOSZ) ajánlásával november 26-án, szombaton rendezi meg a Honvéd Aurora Sportegyesület a III. Nemzetközi Kézitusa, Késharc és Önvédelmi Szemináriumot a Tüzér utcai Honvéd Küzdősport Centrumban.

A rendezvényen három kategóriában tartanak megmérettetéseket a szervezők, természetesen minden esetben rúzzsal bekent műanyag késekkel: lesz klasszikus késvívás vívósisakban, emelt szintű késharc ütésekkel és rúgásokkal, valamint késharc-önvédelmi verseny, amelynek során puszta kézzel vagy bármilyen más rendelkezésre álló eszközzel kell majd elhárítani a késtámadást.
1595927726
Aki nem versenyez, mesterekkel edzhet és tanulhat el hatékony technikákat: a harcművészetek hazai „nagyágyúi" közül ott lesz Várszegi Rudolf, az Összharcművészeti Szövetség alelnöke, a magyarországi aikido és kempo meghatározó alakja, Juhász Ferenc, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, a shotokan mestere, Mészáros István, az IFAK magyarországi képviselője, valamint dr. Zöllei Zoltán nyugállományú alezredes, közelharc-kézitusa szakértő.

A rendezvényen számos stílus képviselői teszik majd tiszteletüket az egész harcművész-társadalomból: a szervezők a karate, a kempo, a ju-jitsu, az aikido, az escrima és számos egyéb stílus mestereit, művelőit egyaránt nagy létszámban várják a szemináriumra. Természetesen az ország gyakorlatilag összes katonai alakulatának érintettjei is képviseltetik majd magukat, kiképzők és nem kiképzők egyaránt. Külföldi vendégeket is várnak a rangos eseményre, ahol egyben a Magyar Közelharc-Kézitusa Szövetség közgyűlésére is sor kerül majd.