Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Két év múlva kezdődik az orosz csapásmérő robotrepülőgép tesztelése

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu |  2012. április 25. 12:20

Oroszország 2014-ben kezdi meg az első csapásmérésre specializált robotrepülőgép tesztelését – írja a Ria Novosti, az orosz védelmi miniszter-helyettes, Alekszander Szuhorukov szavai alapján. Korábban Nyikolaj Makarov vezérkari főnök arról beszélt, hogy az első tesztek már 2012 végén megkezdődhetnek.

A pilóta nélküli csapásmérő repülőgép első berepüléséről egyelőre pontos információk nincsenek. 2011 októberében, mikor az orosz védelmi minisztérium megrendelte a robotrepülőgép fejlesztését, akkor még 2015-ös berepüléseket említettek. A repülőgép gyártását a szentpétervári Tranzasz és a kazah Szokol vállalat karöltve végzi. Ez év áprilisában az orosz védelmi minisztérium nyilvánosságra hozta, hogy a Tranzasz a pilóta nélküli repülő eszköz elektronikai, navigációs és repülés vezérlő rendszereit, míg a Szokol magát a robotrepülőgépet állítja elő.

Korábban a Moszkovszkij Komszomolec orosz lap arról számolt be, Alekszander Zelin vezérezredes, az orosz légierő parancsnokát idézve, hogy az új csapásmérő robotrepülőgép 2020-ra áll hadrendbe, melyeket a 2011–2020 között lezajló, orosz haderő fejlesztési program keretében szereznek be. Arról azonban nincs hír, hogy összesen mennyi példányt kívánnak szolgálatba állítani.

1595934909
 

Címkéklégierő