Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

KFOR-felkészítés Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Gál József tartalékos százados | Fotó: a szerző felvételei |  2022. március 25. 9:33

Megkezdődött az MH KFOR Kontingens 27. váltásába jelentkezett szerződéses és önkéntes tartalékos katonák ezred szintű összevont felkészítése a Csongrád-Csanád megyei Hódmezővásárhelyen. A tartalékos állomány felkészültségét, illetve ezáltal kiképzőik szakmai hozzáértését és elhivatottságát mutatja, hogy a területvédelmi erők katonái is jelentkezhetnek missziós szolgálatra.

KFOR_felkészítés (2)

A kiképzendő szerződéses és önkéntes tartalékos katonák az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 3., 5., 10., 38., 46. és 101. területvédelmi zászlóaljaitól érkeztek a közel kéthónapos felkészítésre. Ebben az időszakban a kiképzők feladata az egyéni szakfelkészítés, illetve az állomány raj- és szakasz szintű összekovácsolása, amely azt a célt szolgálja, hogy a jövőben végrehajtandó feladatokat az előírásoknak megfelelő hatékonysággal hajtsák végre a katonák.

A kiképzés további szakaszaiban alegység kötelékben, békefenntartói feladatokat gyakorolnak a különböző krízishelyzetek megismerése, és azok helyes kezelésének elsajátítása érdekében. A kiképzési helyszín – többek között – biztosítja az ellenőrző-áteresztő pontok üzemeltetését, a járőrözés szabályainak elméleti és gyakorlati alkalmazásának elsajátítását és egyéb, a missziós feladatok végrehajtásához elengedhetetlen ismeretek megszerzésének lehetőségét. A 46. Heim Géza Területvédelmi Zászlóalj kiképzőinek magas színvonalú munkájának, tudásának és missziós tapasztalatának köszönhetően az állomány a misszió végrehajtásához szükséges magas színvonalú kiképzésben részesül.