Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

KFOR-parancsnok a Villaggio Italia tábor templomában

Szöveg: Szurmay Zoltán õrnagy<br /> |  2009. október 21. 11:50

Markus Bentler német altábornagy, a KFOR parancsnoka római katolikus misén vett részt a Villaggio Italia tábor templomában október 18-án.

A tábornokot Roberto D’Alessandro olasz dandártábornok, a koszovói Többnemzeti Harci Kötelék – Nyugat (MNTF-W) parancsnoka fogadta. Magyar részről jelen volt Huszár János ezredes, az MNTF-W parancsnok-helyettese.

Vasárnapi napokon, délelőtt 10 órakor tartanak magyar istentiszteletet, ezt követi a szlovén és az olasz katolikus szertartás.

A múlt vasárnapi ritka alkalomra, a magas katonai vezető látogatására a templom megtelt hívekkel. A békefenntartók közötti kapcsolatot tovább mélyítette, hogy az olasz katonák mellett eljöttek magyar és szlovén hívek is. A szentmisét az itáliai és a szlovén katonai tábori lelkész együtt celebrálta, szövege olasz volt. A bensőséges hangulatot emelte a hívek kórusának orgona, és gitár kísérettel előadott éneke.

A táborban állomásozó katonai szervezetek, nemzetek keresztényei közötti közvetlen viszony jeleként, nem csak a vezető nemzet nyelvén, hanem szlovénul és magyarul is elhangzott néhány biblikus idézet. A magyarok felolvasója Bojtos Tibor törzszászlós volt.

1595892645
 

Fotó: Fülöp Gábor törzsőrmester