Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiélezett versengés

Szöveg: Török Sándor hadnagy | Fotó: Szausev Xénia főhadnagy |  2020. október 12. 20:16

Az éves kiképzési tervnek megfelelően, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis az elmúlt héten rendezte meg az alakulat szintű járőrbajnokságot Kecskeméten. A megmérettetésen a katonák számot adtak általános kiképzettségükről, fizikai állóképességükről, a csapategységről és bajtársiasságról, valamint lőkészségükről is.

MH_59_Szentgyörgyi_Dezső_Repülőbázis_járőrbajnokság (1)

A verseny több állomásos, komplex akadálypályából állt: kúszófolyosó, autógumi-mező, tűzoltólétra, indiai függőhíd, hordó- illetve gumigörgetés, kézigránát dobógyakorlat, egészségügyi teszt, fegyver szét-összeszerelés, lövészet és mind ezek alatt folyamatos sebesültszállítás nehezítette a csapatokat. A bajnokság 9 kilométeres járőrmenettel zárult, amelyen tájoló és a bázis térképe segítségével kellett begyűjteni járőrönként hat pontot.

A versenyszámok folyamatos végrehajtásának összesített ideje alapján dőltek el a helyezések, amelybe természetesen a feladatok alatt szerzett jutalom- és büntető időket is beszámították. A zord időjárási viszonyok - folyamatosan változó szél és gyakran kialakuló záporok - ellenére a katonák minden egyes feladatnál helytálltak; végig kitartó lelkesedésük miatt kiélezett versengés alakult ki közöttük.