Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kihalás fenyegeti a Fekete Cápát

Szöveg: JETfly |  2009. január 12. 9:07

A „Progressz” Arsenevky Repülési Vállalat befejezi a Ka-50 „Fekete Cápa” típusú harci helikopterek gyártását, közölték orosz hírügynökségek Jurij Gyenyiszenkora, a vállalat vezérigazgatójára való hivatkozással.

“Napjainkban két Ka-50 típusú helikopter gyártása folyik, amelyek már túl vannak a tesztrepüléseken, és ebben az évben kerül átadásra a védelmi minisztérium számára. Új megrendelések a típusra nincsenek, és úgy tűnik, hogy csak a Ka-52 típusra van érdeklődés" – mondta az igazgató.

Jurij Gyenyiszenko elmondta, hogy 2008-ban három darab „Fekete Cápát" gyártottak, amelyek közül egyet a szárazföldi erők 344. számú a harci alkalmazási és átképző központja kapott meg.

„Ezt a három helikoptert azokból, a gyárban fellelt tartalék alkatrészekből állítottuk össze, amelyek a korábban legyártott kilenc Ka-50 helikopter maradtak" – mondta Gyenyiszenko. Elmondása szerint „mindazokat a megoldásokat, amelyeket a Ka-50 gyártása során alkalmaztunk és technikailag lehetséges, alkalmazni fogjuk a Ka-52 típusa készítése során is".

A vezérigazgató szintén hangot adott azon reményének, hogy a Ka-52 típusú helikopterek megrendelésének száma az idő múlásával csak emelkedni fog.

Címkékhelikopter