Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiképzési foglalkozások a kecskeméti repülőbázison

Szöveg: Szausev Xénia főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. május 1. 15:39

Szakkiképzési feladatokat hajtottak végre az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis nem közvetlenül a repüléssel foglalkozó Művelettámogató Zászlóalj katonái az elmúlt időszakban. Az újonnan szakbeosztásba helyezetteknek és a már régebb óta lévő állománynak szakterületenként tervezték be és hajtották végre a kiképzési foglalkozásokat.

Szakkiképzés_Kecskemét (3)

A vegyivédelmi szakállomány megtanulta a rendszeresített technikai eszközök kezelését, azok hadrafoghatóságának biztosítását, a mérgező harcanyagok jelenlétének (koncentrációjának) meghatározását, valamint a szennyezett területek felderítését és megjelölését. A katonák végrehajtották a fegyverzet, a technika, a ruházat, a felszerelés és az egyéni védőeszközök mentesítését az elszenvedett szennyezettség mértékének megfelelően, valamint a mentesítő állomások telepítését.

A komendánsok szakkiképzése magába foglalta a különböző díszelgési feladatokra való felkészülést, a tábori elhelyezés feltételeinek biztosítását, a forgalomszabályozást, az őr-kiképzést, az ellenőrző-áteresztő pont telepítését és üzemeltetését.

Szakkiképzés_Kecskemét (14)

A tűzszerészek gyakorolták a robbanószerkezetekkel szennyezett területek felderítésének, átvizsgálásának végrehajtását, a veszélyességi fokuk megítélését, hatástalanításuk és megsemmisítésük módszereit, valamint a hatástalanítás és megsemmisítés megszervezését.

A Földivédelmi Század katonái végrehajtották az őr-szakfelkészítést, illetve a bázis védelme érdekében szükséges kis alegységes harcászati felkészítést.