Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kinizsi futás Szentendrén

Szöveg: Varga József |  2008. április 21. 12:28

A makacsul meg- meginduló zápor ellenére több százan mutattak érdeklődést versenyzőként vagy csupán nézelődőként a szombaton megrendezett Kinizsi-futás iránt.

Fekete János őrnagy, a Szentendrei Honvéd Kinizsi Sportegyesület elnöke, aki a sportrendezvény egyik szervezője volt elmondta, hogy a versenyt – amely korábban Kossuth-futásként vált ismertté és népszerűvé – immár 12-dik alkalommal hirdette meg Szentendre Város Önkormányzata és az MH KKB területén működő sportegyesület.

A futáson 7 korcsoportban részt vett a város apraja-nagyja. E miatt ez a rendezvény önmagában is jelentős eseménye Szentendre tömegsport életének, mégis a katonák számára igazi rangot az jelent, hogy ez egyben MH szintű amatőr utcai futóbajnokság is. A katonák és a civilek közös sportolása pedig tovább szilárdítja a hosszú évek alatt kialakított jó kapcsolatokat.

A szentendrei kiképző bázis mögött a Duna- part mentén kialakított árvízvédelmi gát – mára a kocogók és kerékpárosok kedvelt helyszíne – 6 km-es szakaszán zajlottak a korcsoportonként eltérő távolságú versenyek.

Amíg a legkisebbek – a 4 éves óvodások – 300 métert, a felnőttek, köztük a katonák, 6 km-t futottak. A Kinizsi, illetve a Kossuth sportegyesület kupáját az I. helyezést elért Vajda Zsolt őrmester és Németh Éva szakaszvezető kapta meg

A bő félnapos verseny alkalmat adott arra is, hogy az MH KKB, az MH KPTSZI és budapesti Toborzó és Érdekvédelmi Központ Toborzóirodája is bemutatkozzék az érdeklődő gyerekek és felnőttek körében.

1595875541