Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kinyílt a laktanya kapuja Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Dr. Láda Mónika |  2009. június 22. 10:22

Évente egyszer kinyitja kapuit a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanya. Idén ez a nap június 20-a volt. Rendhagyó módon indult a nyílt nap. A hódmezővásárhelyi és a debreceni katonazenekar zenés ébresztővel invitálta a helyieket a város két különböző pontján. Jöttek is az emberek szép számmal. Több ezer kedves vendéget számoltunk szombaton.

Igyekeztünk olyan programot összeállítani, amelyben kicsik és nagyok, katonák és civilek, egyaránt megtalálják a számukra érdekeset. A laktanyában 9 órakor kezdtünk. A megnyitó után társult a katonazenekarokhoz a városi fúvószenekar is, akik a mazsorettes lányokkal közösen léptek fel. Gondolva a gyerekekre, hívtunk nekik Szegedről egy gyermekszínházat, de őket szórakoztatta Molnár Imre bűvész is.

1595888436
 

A táncosok után az extrém sportoké volt a főszerep, kerékpár és motoros kaszkadőrshow kötötte le a közönséget.
A hétvégi nyílt napon az egészség is fontos szerephez jutott. Szerveztünk egy egészség expot, amelyben minden volt, ami az egészséges életmódhoz köthető: a teljesség igénye nélkül ingyenes vérnyomás-, vércukormérés, tanácsadás, masszázsfotel, hódmezővásárhelyi forrásvíz és sport. Ez utóbbi az Anita Fittnes nevéhez fűződik, akik aerobik bemutatót tartottak, majd közösen Katus Attilával, hatszoros aerobik világbajnokkal tornázhattak együtt vendégeink.

1595888437
 

Eközben az alakulótéren már sorakoztak a dandár kommendánsai, akik zenés fegyveres, alaki bemutatót tartottak. „Jujj, de jól néz ki az a katona!"- kiáltott fel egy kisgyerek, amikor meglátta közüllük az egyiket, célozva a piros sapkájára.
És még mindig tudtuk fokozni. Kettő óra után a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bevetési Osztályának kommandósai a képek tanulságai szerint kábítószert terjesztő bűnözőket fogtak el és tettek ártalmatlanná. Persze mindezt csak játékból.
Sztárvendégünk a Desperado együttes pedig már csak hab volt a tortán.
A szegedi toborzóiroda mint mindig, idén is kitelepült és várta a katonai pálya iránt érdeklődő fiatalokat, akikben most sem csalódtunk. Jöttek szép számmal. Lehetőség volt grippen szimulátorok kipróbálására is. Ez főleg a gyerekek körében aratott nagy sikert. Ezen kívül ugrálóvár és kézműves foglalkozások várták a legkisebbeket. Sokan kipróbálták az air-soft fegyvereket és népszerűek voltak a kiállított technikai eszközök is.

A Zrínyi Miklós Laktanya kapuit délután négy órakor bezárták, de jövő ilyenkor újra kinyitjuk.

1595888437
1595888437
1595888437
1595888438
 

Fotók: a szerző felvételei