Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Családi nap az MH Támogató Dandárnál

Szöveg: Gémes Balázsné szds.<br /> |  2009. június 22. 11:03

A Maléter Pál laktanyában június 20-án került megrendezésre az MH Támogató Dandár családi napja. Külsős cégek és a Honvédséghez közelálló szervezetek segítették a program színesebbé tételét, ezért minden korosztály megtalálhatta a számára megfelelő szórakozási lehetőséget.

Elsőként a Központi Zenekar lépett fel, majd a Különleges Díszelgő Csoport szórakoztatta a közönséget fegyveres alaki és közelharc bemutatóval. Az ORFK rendőrei speciálisan kiképzett kutyáival végeztettek fegyelmező gyakorlatot, robbanóanya-keresést, igazoltatást, pálya őrző-védő gyakorlatot és végül fegyveres személy elfogását.A zenei kiszolgálást a Kovács-Szolcsánszky páros, valamint a Sajtkukac, a Poa pratensis és a Mellékvonal zenekarai biztosították.

1595888438
A kicsik kedvükre ugrálhattak a trambulinon, valamint az ugráló-várban, kézügyességüket pedig a kézműves és a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. sátraiban próbálhatták ki. Az utóbbi szervezetnél lehetőség volt arra is, hogy a szülők kiválasszák a számukra megfelelő külföldi vagy hazai utazási programot az elkövetkező szabadságolási időszakra.

A nagyobbak kedvükre íjászkodhattak, részt vehettek a lövészeten, úszó, labdarúgó, asztalifoci, asztalitenisz, floor-ball és járőr versenyeken. A felnőttek részére szervezett labdarúgás most is vitte a pálmát, hiszen sok csapat adta le nevezését a versenyirodánál, de aktívak voltak a lövészetben, a tenisz és a pentaque versenyekben. A csapattagok, valamint a szurkolók érdeklődéssel figyelték a főzőverseny végeredményét eldöntő zsűri kóstolgatását, melynél fő szempont volt az ízek harmóniája, de a tálalás esztétikai látványát is figyelembe vették.

1595888439
Sajnos a zsűrizők arcából nem lehetett eldönteni, hogy melyik csapat a nyerő, ezért várniuk kellett az eredményhirdetésig.

Érdekes történeteket tudhattak meg az afganisztáni családokról az MH Civil-katonai, Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ sátrában. A kiállított szőttesekkel, ruhákkal, kőből kifaragott poharakkal, ékszerekkel, drágakövekkel, és fényképekkel szemléltették kultúrájukat. Azokat a tárgyakat is láthatták az érdeklődők, melyeket adományként adtak át az iskolások számára.

Egészségügyi kérdésekben és speciális témákban az MH dr. Radó György Honvéd Egészségügyi Központ és az Egészségbiztosító pénztár adott részletes felvilágosítást. Megtekinthették a Rádió Amatőr Klub műszereit, felszerelését, melynek segítségével összeköttetéseket létesítenek más rádióállomásokkal. Az MH Görgey Artúr Vegyivédelmi Információs Központ a kiállított eszközeikkel szemléltették sokrétű feladataikat.

1595888439
 

Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Zászlóalj a tűzszerész gépjárművével és a robbanószerkezetek biztonságos megközelítésére használt robot működtetésével nyűgözte le a gyerekeket és a felnőtteket. Sokan kipróbálták a Tűzoltóság által használt emelőkosaras gépjárművet, valamint azt a füsttel teli sátrat, ahol megtapasztalhatták, hogy milyen lehet ezen körülmények között mentést vagy oltást végrehajtani. Az eső a Színházterembe szorította be a vendégeket, ahol az eredményhirdetést megelőzően kubodu bemutatót tartottak. Sok izgatott gyermek várta az érmek és oklevelek átadását. Végezetül a szponzoroknak köszönhetően sok meglepetéscsomag került kiosztásra a tombola kihúzásakor.

1595888439
1595888440
1595888440
1595888440
1595888441
1595888441

 

1595888441
1595888441
 

Fotók: Szabó Lajos zls. és Füzes Judith