Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kislemez a katonáknak

2007. december 8. 13:31

Billy Joel új kislemezt adott ki az iraki és afganisztáni katonák tiszteletére, ám a rajta szereplő dalt, nem ő, hanem egy fiatal énekes adja elő. Cass Dillon a lehető legnagyobb megtiszteltetésnek vette a felkérést.

A Christmas in Fallujah (Karácsony Fallúdzsában) című háborúellenes számot azok a levelek ihlették, amelyet a világhírű muzsikus iraki katonáktól kapott.

Ám az 58 éves Billy Joel úgy érezte, hogy túl idős a dal előadásához, ezért felkérte a 21 éves Cass Dillon énekes-dalszerzőt, hogy ő énekelje lemezre.

“Úgy gondoltam, hogy egy olyan korú fiatalembernek kellene elénekelnie, mint az iraki katonák. Másrészt szerettem volna segíteni valakinek a karrierje előmozdításában. Nekem már rengeteg slágerem van, eleget fürödtem a sikerben. Azt hiszem, itt az ideje, hogy talán valaki más is hasznosítsa a tapasztalataimat" – írta Billy Joel a honlapján (www.billyjoel.com).

Cass Dillon a lehető legnagyobb megtiszteltetésnek vette a felkérést.

A kislemez az Apple Inc. számítógépes nagyvállalat iTunes internetes zeneboltjában vásárolható meg. A bevételt a súlyosan megsebesült iraki és afganisztáni veteránokat házépítéssel megsegítő alapítványnak (Homes for Our Troops) adományozzák.

Forrás: MTI