Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kitüntetés-átadás, ismertető, ünnepi fogadás

Szöveg: KAIA |  2010. november 27. 11:12

A Kabuli Nemzetközi Repülőteret irányító magyar katonai kontingens II. váltása több meghívást, megkeresést kapott az elmúlt héten. Az Afganisztánban szolgáló cseh Nemzeti Támogató Elem NATO-medált átadó ünnepséget szervezett, amelyre meghívták Kilián Nándor dandártábornokot, a Kabuli Nemzetközi Repülőtér parancsnokát.

A kitüntetéseket az Afganisztánba látogató cseh védelmi miniszter, vezérkari főnök és a kíséretükben lévő parlamenti küldöttség tagjai jelenlétében adták át. A cseh kontingens egyik szakasza Kilián Nándortól vehette át azt az elismerést, amelyet a szolgálat végén kapnak meg a katonák. A KAIA-n, mint mindenhol máshol, mindig is kiváló volt a cseh–magyar együttműködés.

Az ISAF Joint Command Külkapcsolati és

1595910641
Média Osztálya megkereste a magyar kontingenst azzal a kéréssel, hogy a heti rendszerességgel megjelenő HAMKAR (Együttműködés) című újságban – a koalíció országait bemutató sorozatában – Magyarországról jelenhessen meg egy ismertető. Természetesen megköszöntük a lehetőséget, éltünk vele. Háttéranyagot és interjút biztosítva segítettük a munkájukat, amelynek köszönhetően az ismertető ezen a héten már meg is jelent.

II. Albert belga király – aki egyben a belga fegyveres erők főparancsnoka – ezen a héten ünnepelte a születésnapját, amely Belgium második nemzeti ünnepének számít. A belga katonai hagyományok alapján, a külföldön szolgáló katonák ebből az alkalomból üdvözlő táviratot küldenek a királyi párnak. A belga–luxemburgi kontingens ünnepi fogadására a KAIA magyar katonáit is meghívták. A pohárköszöntőt követő bajtársi beszélgetésen kiderült, hogy II. Albert király lánya, Asztrid, IV. Károly utolsó magyar király unokájához, Lorenz osztrák főherceghez ment feleségül.