Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiváló minősítéssel végezte el az amerikai tanfolyamot

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. június 8. 10:50

Szép szakmai sikert ért el az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis híradó szakaszparancsnoka, Csikos Christopher hadnagy: kiváló minősítéssel végezte el az amerikai hadsereg Signal Basic Officer Leader Course tanfolyamát, amelynek kiber kiválósági központja adott otthont Fort Gordonban.

20220608-mh59szdrb 02

A tanfolyamot összesen 70 amerikai és négy külföldi tiszt végezte el. Csikos Christopher hadnagy elnyerte a Colonel Alan C. Dexter, OBE Awardot, amit azokak kiválóan végzett külföldi híradó tisztnek adományoznak, aki 95 százalék feletti átlaggal és az osztály első húsz tisztjeként abszolválják a képzést.

A magyar katonatiszt a tanfolyam során betekintést nyerhetett az amerikai hadsereg vezetési gyakorlatába, híradásszervezési sajátosságaiba. „Az elméleti és a gyakorlati oktatások során több modern infokommunikációs eszköz kezelését, valamint azok rendszerbe szervezésének ismereteit sajátítottam el, amiket a későbbi nemzetközi szolgálataim során kiválóan kamatoztathatok majd” - mondta a hadnagy.

A kurzus szerves része volt a fizikai erő- és állóképesség fejlesztése, amelyről a kora reggeli sportfoglalkozások, valamint a szabadidejében edzéssel töltött órák gondoskodtak.