Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Klapka-majális Tatán

Szöveg: Pogrányi Zoltán |  2009. május 26. 8:56

Immár hagyományosan, a Magyar Honvédelem Napjához kapcsolódóan rendezte meg családi napját a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár. A majálison számos családi program várta a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A Klapka Majális helyszíne ezúttal az alakulat tiszthelyettesi nőtlenszállója volt, ahol fél kilenckor – már kora nyári melegben – Huszti András dandártábornok, a lövészdandár parancsnoka nyitotta meg a rendezvényt.
A majálison számos családi program várta a kicsiket és nagyokat egyaránt.
A dandár alegységeinek és törzsének csapatai a focibajnokságon küzdöttek egymással, de az asztalitenisz bajnokságra is sokan neveztek.

A sportesemények köre azonban nem zárult be ezekkel. A streetballtól az amerikai fociig és paintball lövészetig élménygazdag programokat kínáltak a katonacsaládoknak.
A gyerekek körében volt népszerű a lovaglás és a repülőgép szimulátor, de a kerékpáros akadálypálya és a kötélcsúszda is sok apróságot vonzott.

A legkisebbeket az indián tipi mellett arcfestéssel, kőfestéssel és trambulinnal kötötték le a szervezők.
A bátrabbak kólásrekesz-torony építésben tehették próbára ügyességüket, a háborús stratégák Warhammer 40.000 stratégiai terepasztalon mérkőzhettek, a kvadtúra pedig a tinédzserek körében bizonyult slágernek.

A dandár étkezdéje által prezentált, nagyon finomra sikerült babgulyás mellett a lecsófőző verseny eredményét is megkóstolhatták a résztvevők. Délután kettőkor került sor a versenyek eredményhirdetésére, az okleveleket a dandár parancsnoka nyújtotta át a bajnokoknak.
Bár a családi programok kora délután befejeződtek, a Klapka-majális még korántsem fejeződött be.

A másnapi Klapka Honvédbálon a dandár személyi állományán kívül az együttműködő szervezetek képviselői is tiszteletüket tették.
Pohárköszöntőjében Huszti András tábornok kiemelte, hogy ez a nap rólunk, a dandár katonáiról szól. Nem csak a mindennapokon, de ilyenkor is megmutatkozik az az összetartás, ami a dandár állományának sajátja.
Az ünnepi vacsorát követően sztárvendégként Lagzi Lajcsi lépett fel, és a bál programját tombolasorsolás is színesítette.