Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Off-road vezetéstechnikai képzés Erdélyben

Szöveg: honveddreamteam.hu |  2009. május 26. 9:06

A Honvéd Dream Team három tagja, Bálint Zoltán zászlós, Honfi Barnabás zászlós, valamint Szenáki László főtörzsőrmester az elmúlt három napot Pócsik László a Honvéd Dream Team project felelős vezetője és Benyó Miklós sportszakmai igazgató vezetésével Romániában töltötte, ahol off-road vezetéstechnikai, valamint navigációs képzésen vettek részt.

„Valós terepviszonyok mellett tarthattuk a képzést és olyan extrém terepviszonyokkal ismerkedhettek meg a csapattagok, amelyek nem csak a verseny felkészülésüket segítette, hanem a kemény off-road terepen való vezetési készségüket is jelentősen javította" mondta Benyó Miklós a négy napos képzés végeztével.

Pócsik László hozzátette: „Törekedtünk arra, hogy olyan területeket ismertessük meg a csapattagokkal, amelyek ilyen komplex módon nem állnak rendelkezésre Magyarországon. Fontosnak tartjuk, hogy a képzési program magába foglalja mindazon helyzeteket, ismereteket, amelyet a csapattagok a későbbiekben a Magyar Honvédség kötelékén belül akár hazai viszonylatban, akár missziókban hasznosítani tudnak, illetve az így megszerzett tudást képesek továbbadni."

1595887533
 

A 4 napos képzést követően Szenáki László elmondta: „Számomra óriási élmény volt a vezetéstechnikai képzés. Örömmel tölt el, hogy tapasztalt off-road specialistáktól leshettem el, és sajátíthattam el valós terepkörülmények között azokat a vezetéstechnikai fortélyokat, amelyek mind a Honvéd Dream Teamen belül, illetve a későbbiekben a Magyar Honvédség kötelékében lehetőségem nyílik hasznosítani.