Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Konténerek szállításával segít a honvédség a hawaii tűzvész áldozatain

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Kertész László |  2023. augusztus 19. 19:46

„A Magyar Honvédség húsz darab hazai gyártású lakókonténer szállításával segít a Hawaiihoz tartozó Maui szigeten pusztító tűzvész áldozatain” – jelentette be Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese augusztus 19-én, Pápán.

A tűzvész következtében mintegy százhat halálos áldozat mellett rengeteg sebesültet kezelnek és továbbra is keresik az eltűnt személyeket. A tűz Lahaina városában rengeteg otthont elpusztított, ezért a Magyar Honvédség konténerek szállításával – a Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) égisze alatt üzemeltetett C-17-es repülőgéppel – segít a bajbajutottakon.

Vargha Tamás államtitkár az MH 47. Bázisrepülőtéren tartott sajtótájékoztatón elmondta: „külön öröm számomra, hogy egy székesfehérvári cég gyártja azokat a konténereket, amiből ma húsz darabot fog Mauira szállítani a C-17-es repülőgép”.

A miniszterhelyettes hozzátette: összesen kétszázötven konténert rendeltek a székesfehérvári cégtől, amelyeket a szállítás után a helyszínen szerelnek össze. Ezek átmeneti otthont biztosítanak az áldozatoknak, ugyanis konyhával és fürdőszobával is felszerelik a lakóegységeket.