Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Korom Ferenc vezérezredes: a Magyar Honvédség 77 százaléka védett

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: archív |  2021. április 21. 15:29

A Magyar Honvédség 77 százaléka már védett a koronavírussal szemben - mondta a Magyar Honvédség parancsnoka az M1 aktuális csatorna április 21-ei, szerda reggeli műsorában.

Korom_vzds

Korom Ferenc vezérezredes kiemelte: a katonák esküjüknek megfelelően igyekeznek Magyarország és a magyar állampolgárok biztonságát, egészségét védeni. Szerdán is több, mint 1600 katona vesz részt az egészségügyi rendszer támogatásában. A Magyar Honvédség oltóbusza kedden és szerdán Tolna megyében 900 ember beoltását tette lehetővé.

Kérdésre válaszolva azt mondta: a katonák járvány elleni védekezésben való részvételét mind az állampolgárok, mind az egészségügyi személyzet pozitívan értékeli.

oltobusz_taborfalva (3)

A vezérezredes azt is elmondta, hogy a járvány kezdete óta 1339 intézményt fertőtlenítettek a katonák 136 ezer liter fertőtlenítőanyag felhasználásával. Az érintett intézmények között voltak idősotthonok, egészségügyi és közoktatási intézmények is.

Mindemellett fegyverrel végrehajtandó feladatokat is ellátnak a katonák, 730 kilométer hosszan a magyar határok védelmét is segítik - közölte Korom Ferenc.

A teljes beszélgetés ide kattintva nézhető meg.