Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Korszerűsített brit helikopterek Afganisztánban

Szöveg: JETfly |  2010. május 27. 11:57

A brit hadsereg a közelmúltban kezdte meg a modernizált AgustaWestland Lynx AH9A típusú többfeladatú helikopter bevetését Afganisztánban. A védelmi minisztérium bejelentése szerint a felújított forgószárnyasokból két darabot szállítottak Brize Nortonból a Camp Bastion névre keresztelt támaszpontra egy Boeing C-17-es gyomrában.

A helikopterek a szállítást követően számos tesztrepülést hajtottak végre, melynek során a gépek és a személyzet is megismerkedhetett az afganisztáni terület sajátosságaival. A Honeywell/Rolls-Royce LHTEC CTS800-4N típusú hajtóművekkel szerelt AH9A-k egész évben repülhetnek Afganisztánban, szemben az alap Lynx AH7/9 változatokkal.

A szolgálatukat a közelmúltban megkezdő korszerűsített forgószárnyasokat M3M 12,7mm-es géppuskákkal, valamint modern kommunikációs és önvédelmi berendezésekkel szerelték fel. Fő feladatuk a konvojok felügyelete, járőrözés, felderítés valamint a katonák szállítása lesz.

Az elkövetkezendő időszakban az AgustaWestland a brit hadsereg mind a 22 darab Lynx AH9-es helikopterét korszerűsíteni fogja.

1595902524
1595902524