Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Köszönet a magyar kontingens áldozatos munkájáért

Szöveg: kormany.hu |  2011. február 14. 13:36

Végéhez közeledik az MH Tartományi Újjáépítési Csoport kilencedik váltásának (PRT-9) küldetése. A NATO által vezetett ISAF békefenntartó misszióban szolgálatot teljesítő magyar katonák munkáját is elismerték azon a „medálparádén”, amelyen köszönetét fejezte ki a munkáért Hans Werner Fritz vezérőrnagy, az ISAF Északi Regionális Parancsnokság parancsnoka.

1595914219
Afganisztánban a végéhez közeledik a PRT-9 kontingens állományának küldetése. Camp Pannónia nehéz, kihívásokkal teli, különösen bonyolult időszakot tudhat maga mögött. A PRT-9 munkájában résztvevő valamennyi nemzet katonája átvette a NATO „Non Article 5" medált február 10-én és 11-én, amely a NATO által vezetett békefenntartó misszióban teljesített szolgálatot ismeri el.

Az eseményt tizedikén megtisztelte a jelenlétével az ISAF Északi Regionális Parancsnokság parancsnoka, Hans Werner Fritz vezérőrnagy, Peimli Károly Magyarország rendkívüli és meghatalmazott kabuli nagykövete, Kilián Nándor dandártábornok, a Kabuli Nemzetközi Repülőtér (KAIA) parancsnoka, magyar nemzeti rangidős, továbbá Séllei Ferenc ezredes, a Nemzeti Támogató Elem parancsnoka, és a tartományban működő más szövetséges erők és nemzetközi szervezetek képviselői.

Hans Werner Fritz tábornok köszönetét fejezte ki a magyar kontingens áldozatos munkájáért, amellyel nagymértékben hozzájárult a tartomány biztonsági helyzetének stabilizálásához. Elismerését fejezte ki a teljes személyi állománynak azért, hogy ilyen nehéz körülmények között is kiválóan végezték feladatukat.

Kilián Nándor dandártábornok beszédében kiemelte a nemzetközi együttműködés fontosságát, hangsúlyozva, hogy a magyar szerepvállalás történetének eddigi legnehezebb hat hónapja áll a tartományi újjáépítési csoport mögött. Lippai Péter ezredes, a kontingens parancsnoka megköszönte a résztvevő nemzetek és szervezetek támogatását, amellyel hatékonyan segítették és támogatták feladatainak végrehajtásában a kontingenst.

 
1595914219
 
1595914220
 
1595914220
 
1595914220

 
(Szöveg és fotó: PRT-szóvivő)