Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Köszönet a szolgálatért

Szöveg: Trautmann Balázs | Fotó: Nagy Gábor |  2022. április 15. 20:20

A Hercegszántó melletti határszakaszon szolgálatot teljesítő katonákat látogatta meg Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke és Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa április 15-én, pénteken.

IMG_7527

A vendégeket Tarjáni Attila alezredes, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) parancsoka fogadta a hercegszántói határvédelmi bázison. A határszakaszt meglátogatva a vezérőrnagy leellenőrizte a szolgálat minőségét, illetve a határvédelmi feladatok végrehajtásával, a felszereléssel, az ellátási körülményekkel kapcsolatos kérdésekről beszélgetett a katonákkal.

„Fontos, hogy a katonai vezetők is találkozzanak a határvédelmi szolgálatot teljesítő katonákkal és épp ez volt a mai látogatásunk célja” - mondta Bozó Tibor vezérőrnagy, hozzátéve: a legfontosabb feladatot hajtják itt mos végre, hiszen Magyarország államhatárát védik. „Hiába a felépített, nem robbanó műszaki zárrendszer, de ez csak akkor nyújt hatékony védelmet, ha a katonák és a rendőrök is jelen vannak, járőröznek. A látogatás azért is fontos, mert a jelentések elolvasása és feldolgozása mellett a személyes tapasztalat is számít ahhoz, hogy pontos képet lehessen alkotni az MH AIAK feladatairól, tevékenységéről” - szögezte le Bozó vezérőrnagy.

IMG_7578

„Személyes tapasztalatom alapján kijelenthető: ezek a férfiak és nők a feladatukat pontosan megértő és azt elkötelezetten végrehajtani akaró katonák” - jelentette ki a vezérőrnagy, majd köszönetét fejezte ki a katonák áldozatos munkájáért, amit az ország védelme céljából végeznek.

A beszélgetések során nem csak a szolgálat ellátásával kapcsolatos kérdésekről beszélgettünk, hanem szóba került a család is, hiszen a katonák húsvét ünnepe alatt is otthonuktól távol szolgálnak. Mint Tarjáni Attila alezredes elmondta, az ilyen látogatások során kialakuló, kötetlen beszélgetések alkalmat nyújtanak arra, hogy a feladatokat végrehajtó állomány a szolgálat közben tapasztalt nehézségekről, kihívásokról tudjanak információkat átadni a katonai vezetők számára.

IMG_7630

Az MH AIAK parancsnoka hangsúlyozta: „a katonák felszerelése alkalmas arra, hogy szolgálatukat megfelelően lássák el. A tapasztalatból sincs hiány, hiszen van olyan katona, aki már a huszadik kéthetes „fordulóját” teljesíti a határon. Természetesen minden váltásnál vannak olyan katonák, akik először szolgálnak itt, de őket mindig igyekeznek tapasztalt bajtársak mellé beosztani a járőrözéshez.

Kapcsolódó cikkek
Folyamatos_határ_indexkép

Folyamatos a határvédelem

2022. március 15. 19:03