Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Koszovói gyerekeknek gyűjtöttek az ovisok

Szöveg: Láda Mónika |  2009. május 19. 8:14

Ha azt mondjuk, óvoda, csak ritkán gondolunk katonákra, és ha azt mondjuk, katona, csak ritkán gondolunk óvodás gyerekekre. Múlt héten azonban a hódmezővásárhelyi Kertvárosi Katolikus Óvoda Tavaszi zsongás című programsorozatának lezáró mozzanataként katonát és óvodást egyaránt láthattunk a közös családi délutánon.

Az együttműködés tavaly kezdődött, amikor a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanya parancsnoka kereste a lehetőségét, hogyan segíthetne az állománynak gyermekeik óvodai elhelyezésében. Ennek eredményeként együttműködési megállapodás született az óvoda vezetőjével Patócsné Kőrösi Katalinnal, amelyben rögzítették, hogy lehetőségeikhez mérten segítik intézményeiket.

1595887237
Ennek eredményeként 12 hódmezővásárhelyi katona óvodás gyermeke látogatja a kertvárosi óvodát, valamint ezen gyermekek szülei segítettek felépíteni az óvoda új játszóterét.

Az óvoda felismerte az együttműködés fontosságát, ezért csatlakoztak ahhoz a gyűjtéshez, amit a KFOR CIMIC csoportja kezdeményezett gyermeknap alkalmából a koszovói gyermekek megsegítéséért.

Közel 20 zsák olyan használt játékokat és ruhaneműket gyűjtöttek össze, amelyek nélkülözhetővé váltak a családok számára. Ennek köszönhetően péntek délután valóban tavaszi zsongástól volt hangos az óvoda új játszótere, ahol a családi délután keretében ünnepélyes keretek között adta át az óvoda vezetősége az adományokat jelképező játékmackót Farkas Imre ezredesnek, a laktanya parancsnokának.

„Úgy gondolom, hogy a gyűjtés értékét növeli egy óriási erkölcsi tartalom, mert az önzéssel és érdektelenséggel szemben megnyilvánult a jószándékú adakozás, mások megsegítése."- mondta el beszédében Patócsné Kőrösi Katalin óvodavezető.

Végezetül Dr. Kiss-Rigó László megyéspüspök Isten áldását kérte a gyerekekre, a családokra és az adományra.

1595887238