Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közel 300 Oshkosh szállítójárművet rendelt az amerikai hadsereg

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu / Defense-Aerospace |  2011. április 12. 19:36

Az Oshkosh Corporation védelmi divíziója, az Oshkosh Defense több mint 270 HET A1(Heavy Equipment Transporter) típusú nehéz szállítójárműre kapott megrendelést az Egyesült Államok Hadszíntéri Szárazföldi Haderő Parancsnokságától (TACOM). Az Oshkosh Heavy Equipment Transporter (HET) rendeltetése: harckocsik, tüzérségi eszközök és helyreállító járművek, páncélozott harcjárművek, építési berendezések, valamint bevetésre kész legénység gyors szállítása.

A legújabb Oshkosh HET A1 konstrukció fokozott védelmet, erősebb motort, megerősített felfüggesztést, légkondicionáló berendezést, modernizált elektromos rendszert kapott.

„Az első HET A1 az elmúlt év decemberében gurult le a gyártószalagról," – mondta Mike Ivy, az Oshkosh Defense alelnöke. „Szoros együttműködésben dolgoztunk a hadsereggel a különféle javításokon, amelynek eredményeképpen javult a HET mozgékonysága, sikerült csökkenteni a karbantartási és javítási költségeket.

A HET A1 teherautók gyakran vontatnak M1000 típusú pótkocsit, amelyeket szintén gyakran alkalmaznak M1A1/M1A2 (Abrams) harckocsik szállítására.

Az Oshkosh Defense által fejlesztett HET is része a hadsereg harcászati nehézgépjármű parkjának, amelyhez többek között a HEMTT (Heavy Expanded Mobility Tactical Truck – fokozott mozgékonyságú nehéz harcászati tehergépjármű) és a PLS (Palletized Load System – önrakodó-képességgel rendelkező tehergépjármű) is tartozik.

A szerződés szerint az Oshkosh 2012 szeptemberéig leszállítja a hadsereg számára a megrendelt járműveket. A szerződés ellenértéke meghaladja a 119 millió dollárt.

1595916949