Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közeleg a svéd NATO-csatlakozás ratifikálása

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: archív |  2024. február 19. 17:22

Magyar részről „erősnek tűnik az akarat” Svédország NATO-csatlakozásának véglegesítésére – jelentette ki Ulf Kristersson svéd miniszterelnök február 19-én Varsóban, jelezve egyúttal, hogy budapesti látogatásra készül.

zászló

„Budapestre megyek, az időpontot annak megerősítése után közöljük” – válaszolta Kristersson a Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel közösen tartott sajtóértekezleten a svéd NATO-csatlakozást érintő újságírói kérdésre. Elmondta: az elmúlt hetekben már „többször egyeztetett” a magyar miniszterelnökkel.

„Úgy tűnik nekem, erős az akarat Svédország NATO-csatlakozási folyamatának véglegesítésére” – fogalmazott. „Már most várom a tervezett találkozót, hogy a véglegesítés megtörténjen” – tette hozzá Kristersson.

Orbán Viktor miniszterelnök február 17-ei, budapesti évértékelő beszédében jó hírnek nevezte, hogy a Svédországgal fennálló vita a lezárás felé közeledik. Mint mondta, a svéd miniszterelnökkel fontos lépéseket tettek a bizalom újraépítésére, így a parlament a tavaszi ülésszakának kezdetén ratifikálhatja Svédország NATO-csatlakozását.

CímkékNATO
Kapcsolódó cikkek