Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Esküszöm…”

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. október 4. 12:38

Tíznapos alapkiképzést követően tett ünnepélyes és nyilvános katonai esküt 1379 önkéntes műveleti tartalékos katona az ország három városában, Budapesten, Debrecenben és Tatán október 4-én, csütörtökön.

„Ti meghallottátok a hívást és feleltetek rá! Jelentkeztetek, hogy újra szolgáljatok abban a hivatásban, amit jól értetek és amire az életeteket tettétek fel. Az elmúlt napok sikeres kiképzése igazolta, hogy igenis itt van a helyetek a honvédség kötelékében" – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter ünnepi beszédében Budapesten, a Hősök terén.

„A mai nappal új rend kezdődik a haderő életében: a honvédség felmorzsolódásának korszaka lezárult" – fogalmazott Fodor Lajos, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára a debreceni Kossuth téren.

„Az önkéntes tartalékos rendszer létrehozása meghatározó részét képezi annak az immár többéves erőfeszítésnek, hogy a Magyar Honvédséget és tágabb értelemben a honvédelem rendszerét újra küldetésének és hivatásának megfelelő állapotba hozzuk" – hangsúlyozta Siklósi Péter, a tárca védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára Tatán, az Öreg-tó partján található Esterházy-parkban.

„Esküszöm, hogy Magyarországot híven szolgálom, hűséges honvédja leszek!" – fogadta meg a három helyszínen az esküt tett 1379 önkéntes műveleti tartalékos katona.

(Helyszíni tudósításaink Budapestről, Debrecenből és Tatáról itt olvashatók!)

Fotó: Galovtsik Gábor (Felvételünk a Hősök terén készült.)