Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Központparancsnoki látogatás Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: Tisza Zoltán |  2021. június 5. 7:28

A jelenleg is zajló műszaki és lövész altisztjelöltek szakmai tanfolyamának hallgatóinál tett látogatást Négyesi Tibor főtörzszászlós, az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központ parancsnoka június elején, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

központparancsnoki_látogatás (1)

Négyesi Tibor főtörzszászlós az „Acélkocka” Altisztképzési Rendszer keretében felelős a változó katonai-szakmai kihívások, valamint a katonai szervezetek által támasztott igényeknek és elvárásoknak megfelelően felkészített altiszti állomány biztosításáért. A több lépcsőből álló képzés keretében a jövő rajparancsnokait és helyetteseit képzik. A tananyag általános részből, valamint szakmai ismeretekhez köthető modulokból tevődik össze, amely a katonai alakulatok rendeltetéséhez kapcsolódó ismereteket tartalmazza.

Négyesi főtörzszászlós elmondta: látogatásának fő célja a Szentendrén megtartott képzések hatékonyságának felmérése és a szakmai rész kiképzőivel való egyeztetés. Hódmezővásárhelyen jelenleg három „Acélkocka” képzés is zajlik. Ebből a látogatás során kettőnél lehetősége volt a kiképző és a kiképzendő katonákkal is találkozni.

központparancsnoki_látogatás (3)

„Mindig kíváncsi vagyok arra, hogy az alakulatok szakmai kiképzői hogyan vélekednek a mi munkánkról, hiszen az ő visszajelzéseik alapján tudjuk a mi képzéseinket finomítani, javítani” – hangsúlyozta Négyesi főtörzszászlós.

A hódmezővásárhelyi képzések hamarosan véget érnek és a polgári életből bevonult, valamint a honvédség katonai szervezeteitől tanfolyamra vezényelt altisztjelöltek az ünnepélyes altiszti eskütételüket követően kezdik meg pályafutásukat a Magyar Honvédség kötelékében.

központparancsnoki_látogatás (2)