Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közösen készülnek a külszolgálatra

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2021. június 5. 8:32

Megkezdte felkészülését az MH KFOR 25. váltásának állománya június elején Debrecenben. A kontingens bázisát adó MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. Lövészzászlóaljának katonái mellett az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred és az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred tartalékosai is belevetették magukat a tömegkezelési feladatok alapjaiba.

2021_06_01-02 CRC felk_002

Különlegesnek számít a huszonötödik váltás, hiszen most lesz az első alkalom amikor nagyobb létszámú tartalékos katona fog részt venni balkáni missziós területen. Az állandó és tartalékos állomány összevonása sikeresen megtörtént, a missziós tapasztalatokkal rendelkező katonák támogatják azokat, akiknek ez lesz az első missziója.

A felkészítés első szakaszában a kötelező elméleti oktatásokat hallgatták meg, ezt követően pedig el is kezdték a tömegkezelési feladatokkal kapcsolatos kiképzéseket, ami a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj (KTRBN) fő feladata.

A kontingens tervezetten kora ősszel fogja váltani a műveleti területen jelenleg szolgálatot teljesítő MH KFOR-24 állományát.

Kapcsolódó cikkek
20210602-OTT-felkeszites (2)

Összetartó kötelékben

2021. június 2. 10:44