Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közúti balesetnél segített a tartalékos katona

Szöveg: MH 6. TVE | Fotó: MH 6. TVE ideiglenes alegység |  2022. április 6. 18:12

Közúti balesetnél segített Paul Tamás önkéntes területvédelmi tartalékos főhadnagy, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred gödöllői székhelyű ideiglenes alegységének tartalékos katonája.

Paul_Tamás (2)

Paul Tamás önkéntes területvédelmi tartalékos főhadnagy hazafelé tartott az 5-ös számú főúton, amikor az előtte haladó tehergépjármű vészfékezett. A jármű az előtte haladó kisteherautónak ütközött, az pedig az előtte álló személygépkocsinak. A főhadnagy azonnal megállt autójával és az esetleges sérültek mentésére indult. Tamás végig megőrizte nyugalmát és szakszerűen járt el, mivel a Magyar Honvédség előtt hivatásos állományú tűzoltóként dolgozott, így számos baleset felszámolásában vett már részt.

Miközben a katona felmérte a baleseti helyszínt, a 112-es segélyhívó számot is hívta. A konferenciahívásba kapcsolt tűzoltóságot tájékoztatta a járművek szemmel látható sérüléseiről, illetve arról is, hogy azok áramtalanítása még nem történt meg. A rendőrséget kérte a helyszín biztosítására, a forgalom irányítására, a mentőknek pedig beszámolt a balesetben érintett személy állapotáról és feltételezett sérüléseiről.

A társszervek kiérkezéséig a kezelő kérésére a helyszínen maradt, és irányította a forgalmat.