Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kratochvilosnak lenni kiváltság

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Füzes Judith |  2024. szeptember 3. 19:00

„Az, hogy ilyen kivételezett helyzetben vannak, kiváltság. Az, hogy nagyon sok juttatásban van részük, kiváltság. Az, hogy itt ülnek, töltse el önöket büszkeséggel” – fogalmazott ünnepi beszédében Fekete András őrnagy, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium igazgatója a tanévnyitó ünnepségen, szeptember 2-án, Debrecenben.

v20240902_Kratochvil_tanévnyitó_Debrecen_FJ (4)

Szeptember első hétfőjén a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium növendékei számára is elkezdődött a 2024/25-ös tanév. Az idei lesz az első, amit Fekete őrnagy vezetésével teljesítenek a diákok.

„Keressék a lehetőséget a 2024/25-ös tanévben is! Keressük a versenyeket, amivel erősebbé, okosabbá, ügyesebbé válunk! Minden egyes ilyen lehetőség, minden egyes támogatás, minden egyes tanulmányút, alakulatlátogatás az önök fejlődését és épülését szolgálja” – zárta gondolatait Fekete András őrnagy.

v20240902_Kratochvil_tanévnyitó_Debrecen_FJ (8)

A honvédelmi tárca képviseletében Bánhidy Vajk, a HM Honvédelmi Nevelési Főosztály főosztályvezetője köszöntötte a növendékeket. „Gondoljanak bele, hogy egy olyan intézménynek lehetnek a növendékei, amely nagyon-nagyon komoly tradícióval rendelkezik, rendkívül egyedi és egy olyan tudás megszerzésére ad lehetőséget, amit az országban jelenleg más intézmény nem tud megadni” – méltatta az intézményt a főosztályvezető.

Bánhidy Vajk továbbá kiemelte, hogy nincs még egy olyan iskola hazánkban, mint a Kratochvil. Az Oktatási Hivatalon kívül ugyanis a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség is támogatást nyújt az itt tanulóknak. Hozzátette, hogy egy intézmény sikeres működtetéséhez azonban leginkább a diákok és a pedagógusok járulnak hozzá.

 

v20240902_Kratochvil_tanévnyitó_Debrecen_FJ (10)

„Az intézményben folyó munka a két partnertől válik érdekessé. Önök, a diákok, akiknek a szorgalma, igyekezete mutatja meg az iskola igazi arculatát. De természetesen nem mehetünk el a pedagógus kollégák érdemei mellett sem, akiknek az igyekezete és elhivatottsága nélkül nem tarthatna itt az intézmény” – méltatta a pedagógusok munkáját Bánhidy Vajk.

A Kratochvil tagintézményeiben is megtartották a tanévnyitó ünnepégeket, Hódmezővásárhelyen és Szolnokon szeptember 1-jén, míg Nyíregyházán szintén szeptember 2-án kezdődött a tanév.