Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Küldöttgyűlést tartott a BEOSZ

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Tóth László |  2021. július 14. 18:03

Az elmúlt évben elvégzett munkáról, szervezeti és pénzügyi kérdésekről, valamint az elkövetkezendő időszak feladatairól is szó esett a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) küldöttgyűlésén, július 14-én, szerdán, Budapesten.

BEOSZ (1)

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dísztermében tartott tájékoztatón a honvédelmi miniszter képviseletében Szűcs Lóránd dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium Katonai Irányítási és Válságkezelési Főosztály vezetője, a Magyar Honvédség parancsnoka képviseletében pedig Kaposvári László vezérőrnagy, az MHP Logisztikai és Gazdálkodási Csoportfőnökség csoportfőnöke vett részt.

Köszöntő beszédében Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a BEOSZ elnöke emlékeztetett a pandémiás helyzet szervezetet érintő hatásaira, kiemelve: mivel a tagok többsége a járvány által fenyegetett korosztályba tartozott, az egymás iránti törődésnek még nagyobb jelentősége lett. „Valójában most lehetett bizonyítani azt, amiért vagyunk, a közösség erejével, a bajtársiasság, az empátia hangsúlyozásával az egymás támogatása és segítése került előtérbe” – jelentette ki az elnök, hozzátéve azt is, noha a szervezeti élet alig működött az elmúlt időszakban, az elnökség beszámolási kötelezettsége nem változott, így a küldöttgyűlés célja az elmúlt év értékelése.

BEOSZ (3)

Az elnöki köszöntőt követően a jelenlévők tájékoztatókat hallhattak a BEOSZ tavalyi tevékenységéről, pénzügyi és gazdálkodási feladatairól, a Felügyelő Bizottság működéséről, valamint a Tanácsadó Testület munkájáról.

A rendezvény második részében Hazuga Károly nyugállományú altábornagy ismertette a BEOSZ 2021. évi munka és rendezvénytervezetét. Szót ejtett a régiókban vagy a tagszövetségekkel szervezett szövetségi szintű rendezvényekről – külön kiemelve a miniszteri tájékoztatókat, a Kisbajtársak Találkozóját, a „Lehár 145” emlékév alkalmából szervezett teljesítménytúrát, valamint a XXIX. Katonanemzedéki Találkozót.

BEOSZ (12)

Ezt követően Kopasz Jenő nyugállományú dandártábornok, gazdasági elnökhelyettes tájékoztatta a jelenlévőket az idei évben rendelkezésre álló pénzügyi forrásokról, a tervezett kiadások százalékos elosztásáról, illetve a pénzösszeg tagszervezeti és szövetségi szintű felhasználásáról.

Végezetül Sztanó Zsuzsanna nyugállományú őrnagy, szervezési elnökhelyettes ismertette annak a négy szervezetnek a kérelmét, amelyek felvételüket kérték a szövetség tagjainak sorába. Az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete; a Normandia 1944 Történelmi és Kulturális Egyesület; a Határőr és Rendőr Nyugállományúak Nagykanizsai Egyesülete; valamint a Szolnoki Honvédséghez tartozó Társadalmi Egyesületek Nőtagozata felvételét a jelenlévők egyhangúlag megszavazták.

A rendezvény elismerések átadásával zárult.