Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A biztonsági szolgálatok épületét támadták Aleppóban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. szeptember 1. 21:24

A biztonsági szolgálatok egyik épületét támadták a szíriai felkelők augusztus 31-én, péntekre virradó éjjel az északi Aleppóban, az ország második legnagyobb városában, amelynek birtoklása a konfliktus egyik legfőbb tétje – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

A város nyugati részén álló épület elleni támadásra a biztonsági erők válaszoltak, de veszteségmérleget egyelőre nem sikerült megállapítani – jelentette a londoni székhelyű szervezet, amelynek hírei szemtanúk és helyi aktivisták széles hálózatán alapulnak.

Aleppó más negyedeit, a déli Szukkarit, az északkeleti Hananót és Szaláheddínt éjszaka tüzérséggel lőtték a kormányerők az OSDH szerint, s harcokba bocsátkoztak a lázadók olyan erődítményeiben, mint Szaláheddín és a délnyugati Szaif-ad-Daula.

Folytatódtak a harcok a konfliktus másik nagy frontján, Damaszkuszban és környékén is. A hadsereg lőtte Rankúsz települést, míg Szajjida-Zeinabban a felkelők foglyul ejtették a kormánycsapatok öt katonáját – közölte még az OSDH.

Az ország keleti részén heves harcok törtek ki Bukamal városában a légvédelem egy épülete közelében, amelyet a lázadók bevenni próbáltak. Ugyancsak a londoni központú szervezet szerint a kormányerők tüzérségi támadása három civil halálát okozta Deraa tartományban, amelyet a Bassár el-Aszad elnök rezsimje elleni felkelés bölcsőjének tekintenek. Bászr-el-Harírban gyerekek és nők is megsebesültek.

Csütörtökön országszerte összesen 119 halálos áldozata volt az erőszakcselekményeknek, köztük 79 civil. A lázadó északnyugati Idlíb tartományban húsz civil, köztük nyolc gyerek és kilenc nő halt meg Abu-ez-Zuhúr térségében, és 17 ember életét oltották ki a kormányerőknek tulajdonított lövések Ariha városában – tette hozzá az OSDH.

Abu-ez-Zuhúr környéke volt az, ahonnan a felkelők csütörtökön azt jelentették, hogy elfoglaltak egy katonai repülőteret, és lelőttek egy MiG harci gépet kevéssel annak felszállása után.