Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Hezbollah cáfolja, hogy vegyi fegyvert kapott Damaszkusztól

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. szeptember 24. 22:40

Határozottan cáfolta a Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet, hogy vegyi fegyvereket kapott Damaszkusztól. Haszan Naszrallah sejk, a szervezet vezetője szeptember 23-án, hétfőn „nevetségesnek és alaptalannak” nevezte a szíriai ellenzék effajta híreszteléseit.

Az ellenzéki Szíriai Nemzeti Koalíció (SZNK) tagjai a múlt héten azzal vádolták Bassár el-Aszad szíriai elnököt, hogy vegyi fegyvereket szállít a Hezbollahnak, elkerülendő a fegyverek nemzetközi ellenőrzését. Szíria a minap beleegyezett abba, hogy nemzetközi ellenőrzés alá helyezi fegyvereit az Oroszország és az Egyesült Államok által kidolgozott tervvel összhangban.

„Ez nem búza és liszt, hogy csak úgy át lehessen vinni a határon. Ráadásul ilyen téren érvényben vannak vallási tilalmak, amelyek kizárják a tömegpusztító fegyverek használatát még a lélektani hadviselésre is" – mondta Naszrallah. Felszólította Szaúd-Arábiát és Törökországot, hogy mondjon le a szíriai konfliktus katonai megoldásának szándékáról. Leszögezte, hogy Szíriában és egészében a Közel-Keleten csak politikai úton lehet rendezni a viszályokat.