Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A kiválósági központba látogatott a magyar nagykövet

Szöveg: Tábi Levente alezredes |  2016. május 12. 18:25

Győri Enikő, hazánk spanyolországi nagykövete a közelmúltban látogatást tett Madridban, a NATO által akkreditált Rögtönzött Robbanószerkezetek Elleni Védelem Kiválósági Központban (CIED COE).

A nagykövetasszonyt Juan Gomez Martin, a központ igazgatója, illetve a Magyar Honvédségtől a COE-ba delegált kiemelt főtiszt, Tábi Levente alezredes fogadta. A vendéget ezt követően – a szokásoknak megfelelően – a központ szponzornemzeteinek rangidősei is köszöntötték.

1596013293

A látogatás első részében, az intézmény IED laboratóriumában a magyar nagykövetnek bemutatták az utóbbi időben leggyakrabban használt és legveszélyesebb robbanószerkezeteket. Ezt követően a kiválósági központ igazgatója tartott tájékoztatót az intézmény szerepéről és feladatairól, valamint a NATO jelenlegi CIED-koncepciójáról. Juan Gomez Martin külön kitért a COE, valamint a Magyar Honvédség eddigi eredményes együttműködésére, illetve a Magyar Honvédség által a CIED területén végzett aktív szerepvállalásokra.

1596013294

Győri Enikő a látogatás végén elmondta: az elhangzottakat hasznosnak találta és a tájékoztatók után új megközelítésben látja az IED jelentette veszélyt, valamint a CIED feladatokat.

1596013294