Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Autóbuszokat gyújtottak fel fegyveresek Brazíliában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2017. április 21. 20:02

Összesen 17 autóbuszt gyújtottak fel fegyveresek az északkelet-brazíliai Ceará állam fővárosának, Fortalezának számos pontján – jelentették a brazil hatóságok. A gyújtogatások oka egyelőre nem ismert.

A legutóbbi támadás április 20-án hajnalban történt a város Vila Velha kerületében. A tűzoltóságnak sikerült megfékeznie a lángokat, személyi sérülés nem történt. További tizenhat buszt gyújtottak fel korábban az Edson Queiroz, Barroso és Barra do Ceará kerületekben és a Fortalezához tartozó Horizonte körzetben.

Az egyik autóbusz sofőrje – nem életveszélyes – égési sérüléseket szenvedett, őt kórházba szállították. A támadást ismeretlen fegyveresek követték el, akik leszállásra kényszerítették a buszok utasait, majd ezt követően felgyújtották a járműveket.

A bűncselekmények ellenére a személyszállító szakszervezet (Sindionibus) elutasította, hogy kivonja a tömegközlekedési eszközöket a forgalomból és munkabeszüntetéssel tiltakozzon.

A szövetségi állam közbiztonsági minisztériumának rendőri és katonai járőrei, a fortalezai csendőrség, a városi közlekedési vállalat (Etufor), valamint a személyszállítók szakszervezetei közösen igyekeznek szavatolni a szolgáltatás biztonságát.

A rendőrség vizsgálja a gyújtogatások okát, és közölte, hogy őrizetbe vettek hat embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy részt vettek a bűncselekmények elkövetésében.