Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az iraki kormányerők összecsaptak az Iszlám Állam harcosaival

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2017. szeptember 29. 19:51

Összecsapások voltak szeptember 27-én az iraki kormányerők és az Iszlám Állam terrorszervezet harcosai között Anbár kormányzóság székhelye, Ramádi környékén – jelentették biztonsági források.

Az Iszlám Állam fegyveresei számos támadást indítottak a közép-iraki, Bagdadtól mintegy 100 kilométerre eső térségben. Az egyik célpontjuk az Anbári Egyetem egyik épülete volt. Az iraki kormányerők a Népi Mozgósítás nevű síita félkatonai szervezet támogatásával szálltak szembe a szélsőséges támadókkal. A hivatalos közlés szerint 18 dzsihadistával végeztek, és majdnem valamennyi támadás alá vett terület felett visszanyerték az ellenőrzést.

Az Iszlám Állam szócsövének számító Aamák hírügynökség arról számolt be, hogy a dzsihadista szervezet túszul ejtett három katonát a harcok során. Az összecsapások után kijárási tilalmat rendeltek el a közeli Fallúdzsában, attól tartva, hogy az Iszlám Állam ott is hasonló támadásokra készülhet – értesült a dpa német hírügynökség biztonsági forrásokból.

Két egykori fontos központja, Moszul és Tell-Áfár elvesztése után az Iszlám Állam már csak két területet tart ellenőrzése alatt Irakban: az északi Havídzsa városát, illetve három további várost a szíriai határhoz közeli, nyugat-iraki sivatagos területen.