Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Damaszkusz környékét lőtte a hadsereg

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. november 24. 14:32

Több települést lőttek november 23-án, pénteken Damaszkusz tartományban Bassár el-Aszad szíriai elnök kormányának haderői – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

A fővárostól délnyugatra fekvő Darajában és Muadamíja as-Sámban, ahol a felkelőknek bázisaik vannak, a lövések megöltek három civilt – jelentette a londoni székhelyű jogvédő szervezet, amely aktivisták és orvosok széles szíriai hálózatától szerzi értesüléseit.

A déli Deraa, az északnyugati Aleppó és a keleti Deir-ez-Zór tartományt is támadta péntek reggel a kormány tüzérsége az OSDH szerint.

Deir-ez-Zór tartomány jelentős része már nincs a kormányerők ellenőrzése alatt. Székhelyén, a hasonló nevű városban egy lázadó meghalt a reguláris haderők elleni harcban – tette hozzá a központ.

A rezsimmel szemben álló aktivisták – mint a népi felkelés tavaly márciusi kezdete óta minden pénteken – tüntetésekre hívtak fel országszerte „Közeleg a győzelem órája" jelszóval.

Csütörtökön száznál több ember vesztette életét erőszakcselekményekben az OSDH szerint, amely legkevesebb 40 ezer halottat számolt össze a húsz hónap alatt.

Címkéktüzér