Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dzsihádista merényletre készülő amerikai katonát köröz az FBI

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. április 2. 17:59

Dzsihádista merényletre készülő, frissen toborzott amerikai katonát köröz a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), a Kansas City-i rendőrség és a katonai hírszerzés – közölte április 1-én, kedden hivatalos forrásokra hivatkozva a Fox News amerikai hírtelevízió.

A jelentésben Booker, valamint Muhammad Abdullah Hassan néven emlegetett férfi a barátainak elmondta, hogy olyan típusú támadást szándékozik végrehajtani, mint amilyet Nidal Hasan őrnagy követett el, aki a texasi Ford Hoodban 13 katonatársát lelőtte és több tucatnyit megsebesített 2009. november 5-én.

Booker februárban jelentkezett az amerikai hadsereg toborzóirodájában a Missouri állambeli Kansas Cityben, és április 7-én kellett volna jelentkeznie az alapkiképzésre. A leendő újoncot azonban a múlt héten váratlanul elbocsátották a hadsereg kötelékéből, és péntek óta körözik, a Fox News szerint azért, mert fény derült az általa tervezett állítólagos merényletre.

A Fox News hatósági forrásokra hivatkozva azt állította, hogy Booker mellett többen is lehetnek olyanok, akik kinyilvánították szándékukat, hogy dzsihádista támadást hajtanak végre amerikai katonai létesítmények ellen.

A palesztin származású Fort Hood-i merénylőt tavaly augusztusban halálra ítélték.