Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fegyveresek agyonlőtték a jemeni biztonsági erők több főtisztjét

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. április 23. 10:38

A jemeni biztonsági erők négy magas rangú tisztjét lőtték agyon szélsőséges fegyveresek az elmúlt 24 óra alatt, az áldozatok közül három ezredesi rangú volt – jelentették április 22-én, kedden hivatalos források Szanaából.

A merényleteket megelőzően a kormány átfogó hadjáratot indított az Arab-félsziget al-Kaidája (AQAP) nevű terrorcsoport ellen. A hét végén, amerikai drónok segítségével végrehajtott katonai akciókban különböző források szerint 55 és 68 iszlamista fegyverest öltek meg.

A katonai rendőrség tagjainak kiképzéséért felelős Abdel-Razak al-Dzsabali ezredesre kedd reggel nyitott tüzet két motoros a szanaai repülőtérre vezető főúton. A repülőtéri biztonsági szolgálat egyik tisztjével, Fáresz esz-Szuvajdival ugyancsak motoros fegyveresek végeztek hétfő este a légikikötő közelében.

A belbiztonsági szolgálat egyik ezredesére, Abdel-Karím al-Areidzsre hétfő reggel nyitottak tüzet a motorkerékpáros támadók a jemeni fővárosban. A támadásban Areidzs életét vesztette.

Az ország középső részén fekvő Haríb városában ismeretlen tettesek kedden a biztonsági erők helyi divíziójának helyettes parancsnokát lőtték agyon.

Bár az utóbbi két nap terrortámadásaiért mindeddig senki sem vállalt felelőséget, jemeni hivatalos források szerint az AQAP áll a merényletek mögött.