Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Feltehetően autóba rejtett pokolgép robbant Szomália fővárosában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. november 9. 20:33

Legkevesebb tizenegyen meghaltak és többen megsebesültek, amikor november 8-án, péntek este feltehetően autóba rejtett pokolgép robbant fel Szomália fővárosában, Mogadishuban, egy népszerű hotel közelében – közölték hírügynökségi források.

„A halottak száma tovább emelkedhet, súlyos sebesülések is vannak" – közölte Farah Aden, a helyi rendőrség tisztségviselője.

A Reuters brit hírügynökség értesülései szerint a halottak közül négyen rendőrök, és legalább tizenöt ember sebesült meg.

A merénylet Mogadishu Hodan nevű városrészében történt a Maka-Almukarna hotel közelében. Szemtanúk elmondása szerint a robbanást megelőzően kézigránátokat dobtak a szálloda épületére. „A hotel előtt álló autók közül több teljesen szétroncsolódott" – közölte a dpa német hírügynökséggel Mohamud Ali, a támadás egyik szemtanúja.

A merénylet elkövetését eddig senki nem vállalta magára.

Szomáliában több mint két évtizede véres polgárháború dúl az ország irányításáért, az utóbbi időben mindenekelőtt az Afrikai Unió csapatai által is támogatott központi kormányzat és a szélsőséges iszlamista fegyveres szervezet, az al-Shabaab között. Az utóbbi alakulat számos terrortámadás elkövetéséért felelős, például a szeptemberben a kenyai Nairobi egyik bevásárlóközpontjában, összesen 67 halálos áldozatot követelő merényletért.