Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folytatódnak a rakétatámadások Gázában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. november 16. 17:03

Az egyiptomi miniszterelnök Gázai övezetbe érkezése ellenére november 16-án, péntek délelőtt folytatódtak az övezetből kiinduló palesztin rakétatámadások, és folyamatosak a légiriadók Izraelben.

Röviddel Hisam Mohamed Kandil Gázába érkezése előtt Izrael közölte, hogy a háromórásra tervezett látogatás idején szüneteltetni fogja a palesztin enklávé elleni támadásait, ha közben nem érik támadások.

A palesztin támadások azonban folytatódtak, és az izraeli katonai rádió – adását újra és újra félbeszakítva – továbbra is közli egy-egy rakéta közeledtekor, hogy mely településeken kell fedezéket keresniük az ott élőknek.

„A Hamász nem tartja tiszteletben az egyiptomi kormányfő látogatását és megsérti az Izrael által korábban a látogatás idejére elfogadott ideiglenes tűzszünetet" – jelentette be Ofer Gendelman, Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő szóvivője.

Az izraeli válaszcsapásokban két palesztin meghalt a Gázai övezet északi részében – közölték palesztin kórházi illetékesek.

Egy palesztin biztonsági illetékes azt közölte, hogy izraeli harci gépek helyi lakosok egy csoportját támadták a Gázai övezet északi részében fekvő Nazilában.

Palesztin források szerint a Gázai övezet elleni légicsapások szerda óta 21 halálos áldozatot követeltek, és 235 a sebesültek száma. Ugyanezen idő alatt közel 300 palesztin rakétát lőttek ki a zsidó államra, közülük több Tel-Aviv külterületén csapódott be.

Az újabb Gázai övezeti konfliktus kezdete óta három izraeli halt meg egy csütörtökön rakétatámadásban, amikor egy palesztin rakéta becsapódott egy dél-izraeli lakóházba.