Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Három tengerész holttestét hozták fel búvárok az elsüllyedt indiai tengeralattjáróról

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. augusztus 16. 21:56

A búvárok eddig három holttestet találtak az augusztus 14-én, szerdán tizennyolc tengerésszel a fedélzetén elsüllyedt tengeralattjáróban – közölte az indiai haditengerészet.

További holttestek után kutatnak az indiai hatóságok, még tizenöt eltűnt tengerészt tartanak számon. A három holttest állapota alapján a haditengerészet valószínűtlennek tartja, hogy bárki is túlélhette a szerencsétlenséget – mondta a riportereknek Narendra Vispute indiai haditengerészeti szóvivő augusztus 16-án, pénteken Mumbaiban.

A szóvivő nem bocsátkozott részletekbe, azt azonban elárulta, hogy a holttesteket DNS-vizsgálattal fogják azonosítani.

A tengeralattjárón robbanás történt, majd tűz ütött ki, a hajó ezt követően süllyedt el szerda hajnalban az indiai Mumbai – az egykori Bombay – kikötőjében. Az első feltételezések szerint a robbanást rövidzárlat okozhatta.

A tűz kitörését követően több tengerész a fedélzetről a vízbe ugrott, a mentési munkálatok azonnal megkezdődtek, azonban tizennyolc tengerész a tengeralattjáró fedélzetén maradt.

A tizennyolc esztendős, orosz gyártmányú, dízel meghajtású INS Sindhurakshak tengeralattjáró a közelmúltban tért vissza Oroszországból, ahol egy átfogó vizsgálaton, illetve felújításon ment keresztül.