Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hat embert sebesített meg egy palesztin merénylő Izraelben

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2017. február 10. 20:12

Hat embert megsebesített lőfegyverrel, illetve megszúrt egy palesztin merénylő február 9-én, csütörtökön Izraelben, Tel-Aviv mellett egy piacnál – közölte az izraeli tízes csatorna.

Egy Náblusz környékéről útnak indult, tizennyolc éves palesztin merénylő tüzet nyitott házilagos lőfegyverével egy autóbusz utasaira a piac bejáratánál a Tel-Aviv melletti Petah Tikva nevű városban, majd elmenekült.

A járókelők egy része a lövöldöző után futott, és megpróbálta elfogni. A terrorista egyik üldözőjét egy csavarhúzóval közepesen súlyosan, másik öt járókelőt pedig könnyebben megsebesített, míg a civilek és a biztonságiak végül együtt elfogták.

A sebesülteket kórházba szállították. A rendőrség terrorista akciónak tekinti a támadást.

2015 ősze óta számos, főként késeléses, többször gázolásos vagy lőfegyverrel elkövetett merényletet hajtottak végre palesztinok Izraelben, megöltek negyvenegy izraelit és két amerikai turistát. A támadások elhárítása, illetve a biztonsági erőkkel történt összecsapások során kétszázharmincöt palesztin vesztette életét, többségük az izraeli hatóságok szerint terrorista volt.

Jeruzsálem álláspontja szerint főként a palesztin hivatalos és közösségi média uszítása a felelős az erőszakhullámért, de a palesztinok szerint a több évtizedes megszállás okozta elkeseredés és államuk megszületésének késlekedése okozza a támadásokat.