Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Irán az Egyesült Államokra is csapást mérne

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. szeptember 6. 17:27

Irán nem tesz különbséget az amerikai és izraeli érdekek között, és ha támadás éri, mindkét országnak visszavág – jelentette ki szeptember 5-én, szerdán Ali Fadavi, az iráni Forradalmi Gárda haditengerészeti egységeinek parancsnoka.

„Értelmetlen dolog Amerikától különválasztva beszélni a cionista rezsimről, s nem kell Amerikától különbözőként kezelnünk Izraelt" – fogalmazott Fadavi. Szerinte csak az Egyesült Államok helyezkedik fenyegető álláspontra Iránnal szemben. „Ha az amerikaiak a legkisebb ostobaságot is elkövetik, nem hagyják el épségben a körzetet" – fenyegetett.

A radikális libanoni síita szervezet, a Hezbollah vezetője, Hasszán Naszralláh sejk hétfőn kijelentette, hogy ha Izrael megtámadja az iráni atomlétesítményeket, válaszul a teheráni vezetés a térségben lévő amerikai támaszpontokra mérhet csapást, még akkor is, ha az Egyesült Államok nem játszott szerepet az akcióban.

„Megszületett a döntés, hogy válaszolni kell, s ez a válasz nagyon nagy lesz" – mondta Naszralláh egy libanoni televíziónak adott interjújában. „Ha Izrael Iránt célozza meg, Amerikát felelősség terheli" – tette hozzá.