Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jemenben sikeresen halad a hadsereg offenzívája

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. május 5. 16:41

Sikeresen halad a jemeni hadsereg offenzívája az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet helyi szárnya ellen az ország déli részében; május 4-én vasárnap 37 fegyverest öltek meg a katonák egy hivatalos jelentés szerint, de veszteségek is voltak.

A védelmi minisztérium közleménye szerint az offenzíva hatodik napján 37 terroristát öltek meg, és több tucatnyit megsebesítettek Sabva tartományban. A halottak többek között szaúd-arábiaiak, szomáliaik, csecsenek és más nemzetiségűek. A hadsereg nem közölte, hogy milyen egységek vesznek részt a hadműveletekben, de helyi lakosok arról számoltak be, hogy soha nem látott hevességű a légierő és a tüzérség tevékenysége.

A vasárnapi elesetteket nem számítva az Arab-félsziget al-Kaidája kedd óta 67 emberét vesztette el, de elesett 24 katona is. Vasárnap ehhez hozzáadódott további hat katona, akit egy öngyilkos merénylő ölt meg, felrobbantva a gépkocsiját mellettük.

A jemeni hírügynökség szerint vasárnap még több katonát vezényeltek Sabvába.

A harmadik katonai körzet parancsnoka a beérkezett erősítéshez szólva azt mondta, hogy „az al-Kaida fegyveresei immár nem kerülhetik el a halált", és a hadsereg eltökélte, hogy „kiirtja ezeket az elemeket, és mihamarabb megszabadítja tőlük Jement".