Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai képviselő-váltás Brüsszelben

Szöveg: Honvéd Vezérkar |  2013. november 17. 10:14

Mihócza Zoltán dandártábornok, távozó katonai képviselő 2 év 4 hónap szolgálat után elköszönt a NATO és az EU Katonai Bizottságaitól. Domján László vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Katonai Képviselő Hivatal (MH KKH) új katonai képviselője, az átadás-átvételt állománygyűlésen jelentették be.

Az előzetesen meghozott személyügyi döntéseknek megfelelően, dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök parancsa alapján megtörtént az MH KKH katonai képviselő beosztás átadás-átvétele november 1-15. között Brüsszelben.

1595963130

Domján László vezérőrnagy és dr. Benkő Tibor vezérezredes az EU Katonai Bizottság ülésén Brüsszelben

Mihócza Zoltán dandártábornok, távozó katonai képviselő 2 év 4 hónap szolgálat után elköszönt a NATO és az EU Katonai Bizottságaitól. Knud Bartels vezérezredes, a NATO és Patrick de Rousiers vezérezredes az EU Katonai Bizottság elnöke egyaránt méltatta Mihócza dandártábornok katonai képviselői tevékenységét. A NATO Katonai Bizottság elnöke külön kiemelte a 2013 szeptemberében, Budapesten megrendezett NATO vezérkarfőnöki értekezlet színvonalas szakmai előkészítését és magas szintű végrehajtását.

Dr. Sztáray Péter NATO nagykövet és dr. Grúber Károly nagykövet, EU Állandó Képviselet Kül- és Biztonságpolitikai Hivatal vezetője eredményesnek minősítették Mihócza Zoltán dandártábornok szolgálatát Brüsszelben. Mindketten kiemelték, hogy a vezetése alatt működő Katonai Képviselet kiváló szakmai együttműködést alakított ki a szövetséges és partnerországokkal, amely biztos alapot jelentett nemzeti érdekeink hatékony képviseletében a NATO és EU legfelsőbb katonai fórumain. Mihócza dandártábornok november 16-tól az MH ÖHP törzsfőnök-helyettesi beosztását látja el.

Domján László vezérőrnagy, az MH KKH új katonai képviselője bemutatkozott a NATO és az EU Katonai Bizottságaiban és azok elnökeinél, illetve a Magyar Állandó NATO és EU képviseletek vezetőinél. A Katonai Képviselet szakértői jelentéseit követően az átadás-átvételt állománygyűlésen jelentették be.

1595963131

A Magyar Honvédség Katonai Képviselő Hivatal állománya