Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Humánszakemberek továbbképzése

Szöveg: honvedelem.hu / MH 25. Klapka György Lövészdandár |  2013. november 17. 9:15

November 13-án az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál rendezték a katonai szervezetek humánszakemberei és a Humánszolgálati Irodák vezetőinek továbbképzését. A rendezvényen részt vett Erdélyi Lajos dandártábornok, a HVK Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnöke és Szabó József ezredes, a HVK Személyzeti Csoportfőnökség Toborzó és Humánszolgálati Osztály osztályvezetője.

1595963129

Erdélyi Lajos dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnöke

Erdélyi Lajos dandártábornok megnyitó beszédében hangsúlyozta: a személyi szakigazgatás területén az ez évi szabályozások jelentős változásokat hoztak. Cél a tiszta személyügyi igazgatási rendszer kialakítása, ehhez be kell fejezni a jogszabályokkal kapcsolatos felkészítéseket, és előkészíteni egy hatékony elektronikus ügyintézést. Jelenleg mér életbe lépett 20 végrehajtási rendelet, például a rekonverzió, a rendezvények, a szociális ellátás, az illetményről szóló, a kegyeleti, a tartós külszolgálatról szóló rendeletek módosításai. A szabályozásoknál minden bizonnyal további finomítások még várhatók. Így többek között a szociális ellátással kapcsolatban biztosan változik a Szociális Alapítvány kompetencia köre, ahol a munkahely megtartó képzések támogatása megszűnik, és nagyobb hangsúlyt kap a rekonverzió, illetve a maga a szociális ellátás.

A szakmai nap további részében szó volt arról, hogy a humán szolgálat az elmúlt években komoly átalakuláson és jelentős infrastrukturális fejlesztésen ment át, melynek rendszerelőnyei az eredményekben érzékelhetően mutatkoznak. A Magyar Honvédség jelenlegi gondoskodási körbe több mint 37 ezer fő tartozik. Számukra a humán szolgáltatások elérhetőségének színvonalas és teljes körű megjelenését elsősorban a humán szakterületnek kell biztosítani, felkészült és rátermett humán szakemberekkel.

A szakmai nap részeként a résztvevők megtekintették a dandár Integrált Ügyfélszolgálati Irodáját, mely elismerést kapott úgy az elöljáró, mint a szakmai kollégák részéről.

1595963130

Bemutatták az MH 25. Klapka György Lövészdandár integrált Ügyfélszolgálati Irodáját

Fotó: Petrovics Renáta