Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Öt lázadóparancsnok halt meg az elmúlt napokban Szíriában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. november 17. 8:03

Szíriában öt lázadóparancsnok esett el harcokban és a hadsereg légitámadásaiban – közölte november 15-én, pénteken a Szíriai Emberi Jogok Megfigyelő Központja (OSHD).

A parancsnokok többsége csütörtökön Aleppó tartományban halt meg, ahol heves harcok dúlnak a dzsihádisták és a lázadók, illetve a velük szembenálló szíriai kormányerők között, ez utóbbit a libanoni Hezbollah síita szervezet fegyveresei és iraki harcosok is támogatják.

A kormányerők közel három hete folytatnak offenzívát az észak-szíriai nagyváros térségében, hogy visszafoglalják a lázadók állásait, elsősorban a várostól keletre folynak harcok.

A Liva at-Tauhíd nevű lázadócsoport egyik parancsnoka, Juszef al-Abbász egy légitámadásban halt meg, amelynek egy aleppói katonai támaszpont volt a célpontja. A támadásban a szervezet két másik vezetője is megsebesült.

A parancsnok halála utána a Liva at-Tauhíd elfogott harminc embert, akiket azzal vádolnak, hogy a rendszer besúgói.

Az aleppói repülőtér közelében dúló harcokban két parancsnok esett el. Aleppó tartomány Maarrat-al-Artik nevű településén és a délebbre fekvő Homsz tartományban fekvő Mahin közelében további egy-egy parancsnok halt meg a kormányerőkkel harcolva.