Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonák védik a venezuelai erőműveket

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. április 5. 17:18

Katonákat vezényelt a venezuelai áramtermelő létesítmények védelmére Nicolás Maduro ideiglenes elnök, mert szerinte az ellenzék szövetségesei szabotálják az áramszolgáltatást a tíz nap múlva esedékes elnökválasztás előtt.

Maduro egy San Carlos-i kampánygyűlésen jelentette be ezt április 4-én csütörtökön, egy nappal azután, hogy áramkimaradások voltak több caracasi városnegyedben.

Maduro azt mondta, hogy utasítást adott a villanytermelő létesítmények „militarizálására", illetve egy védelmi terv kidolgozására, megelőzendő az újabb szabotázsakciókat.

A politikus szerint kormányellenségek szivárogtak be az állami áramszolgáltató vállalatba, amely egyes dolgozói ellen vizsgálatot fognak indítani, mert gyaníthatóan ellenzéki csoportokkal szövetkezve szabotálják az áramszolgáltatást. Mint mondta: a kormány ellenlábasai „gazdasági és elektromos háborút vívnak a nép ellen".

Az elmúlt években Venezuelában gyakoriak voltak az áramkimaradások, a kormány bírálói pedig azzal magyarázták ezt, hogy az erőművek nem termelnek elegendő áramot, a beruházások és a karbantartás hiánya miatt pedig az villanyvezetékek állapota is rossz.