Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Két év múlva vonulnak ki a britek Afganisztánból

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. október 11. 20:44

Az Afganisztánban szolgáló brit haderő mindenfajta harci tevékenysége befejeződik 2014 végére – mondta október 10-én, szerdán a brit miniszterelnök. David Cameron a kormányzó Konzervatív Párt Birminghamben megrendezett éves kongresszusát záró felszólalásában kijelentette azt is, hogy addigra a 9500 fős brit kontingens csaknem összes katonája elhagyja Afganisztánt.

Belpolitikai kérdésekről szólva alig burkolt súlyos bírálattal illette a skót kormányt a Skócia függetlenségéről 2014-re meghirdetett népszavazás miatt. Cameron kijelentette: a brit kormány sok mindent el akar érni, de semmi nem lehet fontosabb az Egyesült Királyság megőrzésénél.

A kormányfő felszólította a konzervatívokat, hogy „minden rendelkezésre álló eszközzel" szálljanak szembe a referendum célkitűzésével, mert „együtt jobbak vagyunk, és csak együtt biztosítható az ország felemelkedése".

A gazdaság recessziós helyzetéről szólva Cameron kijelentette, hogy „nehéz, fájdalmas" döntéseket kell hozni, ellenkező esetben „Nagy-Britannia soha nem lesz az, ami volt".

CímkékAfganisztán